Consiliul Judeţean al Pensionarilor şi Persoanelor Vârstnice din Tulcea şi-a ales ieri noua structură de conducere. Astfel, în funcţia de preşedinte a fost reconfirmat Ovidiu Dumitrescu, iar ca vicepreşedinte a fost ales Damian Gheorghe, în locul lui Romeo Stoica.

Pensionarii tulceni, reuniţi în şedinţă oficială, au dezbătut ieri şi raportul de activitate pentru perioada 2018-2020. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Persoanelor Vârstnice, reprezentanţilor structurilor asociative a pensionarilor au primit diplome aniversare din partea Consiliului Judeţean Tulcea şi a Consiliului Judeţean pentru Pensionari şi Persoane Vârstnice.

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, primarul municipiului, Constantin Hogea, subprefectul judeţului, Carmen Caloianu,  vicepreşedintele Dumitru Mergeani, administratorul public al judeţului Tulcea, Vasile Strat.

„Acum, la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Uniuni Persoanelor Vârstnice, felicit toţi pensionarii tulceni, persoane care merită tot respectul nostru, persoane de la care avem ceva de învăţat. Vă doresc să vă dea Dumnezeu sănătate, că înţelepciune aveţi şi vă asigur că şi pe viitor, aşa cum am făcut în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, voi rămâne alături de dumneavoastră  şi vom păstra o relaţie amiabilă, constructivă”, a transmis preşe-dintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

De asemenea, primarul municipiului Constantin Hogea a vorbit despre calitatea umană a pensionarilor tulceni.

„În ceea ce priveşte experienţa, părul alb şi ridurile nu pot fi înlocuite cu nimic”, a transmis primarul Constantin Hogea.

În acelaşi sens, subprefectul Carmen Caloianu a transmis mesajul prefectului judeţului Tulcea, care le-a urat pensionarilor tulceni multă sănătate, succes şi putere de muncă.

În cadrul discuţiilor purtate în cadrul şedinţei au fost punctate principalele realizări ale mandatului care se încheie şi au fost propuse proiecte pentru mandatul următor.

Printre proiectele propuse pentru mandatul următor se numără mărirea plafonului pentru gratuitatea oferită pensionarilor pentru transportul în comun, reducerea taxelor şi impozitelor datorate de pensionarii tulceni, mărirea numărului de membri ai Consiliului Judeţean pentru Pensionari şi Persoane Vârstnice, organizarea a şapte – opt noi organizaţii la nivelul judeţului, asigurarea unui nou sediu pentru clubul pensionarilor, implicarea activă pentru înfiinţarea, la nivel judeţean, de cămine pentru bătrâni etc.