„Sunt medic şi nu-mi permit să fac greşeli atunci când este vorba de <<pacientul>> Tulcea”

Mihaela-Carmen Mocanu este candidatul PPU Tulcea pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea. Mihaela Mocanu este medic stomatolog şi preşedinta filialei municipale a partidului.

– Cum vă definiţi: om de administraţie sau politician?

– Nefăcând niciodată politică până la onorabila mea vârstă, fiind medic stomatolog de peste 30 de ani, vă rog să răspundeţi dumneavoastră la această întrebare!

– Cât de importantă este pentru un preşedinte o majoritate prietenoasă în Consiliul Judeţean?

– Ca în orice democraţie majoritatea decide viitorul minorităţii, fără a neglija şi interesele acesteia. De aceea consider ca indiferent de majoritatea politică, noi toţi cei din consiliu vom lua deciziile cele mai bune pentru judeţul Tulcea.

– Care este cel mai mare avantaj/dezavantaj personal în calitate de preşedinte?

– Cel mai mare avantaj în calitate de preşedinte este acela că sunt medic şi nu-mi permit să fac greşeli atunci când este vorba de „pacientul” Tulcea, având în vedere jurământul pe care l-am făcut în urmă cu mulţi ani. Cât despre dezavantaje, acestea o să mi le spuneţi voi după 4 ani de mandat.

– Sunteţi femeie. Consideraţi că acest fapt vă avantajează sau nu în lupta electorală?

– Având în vedere că societatea românească a evoluat acest lucru nici nu mă avantajează nici nu mă dezavantajează, eu necrezând în „conceptul” de sexism.

– Care este punctul slab în Consiliul Judeţean referindu-ne aici la direcţiile şi regiile din subordinea instituţiei?

– Punctul slab din CJ Tulcea este acela ca oamenii capabili sunt trecuţi în liniile inferioare în timp ce oameni mai puţin pregătiţi sau dezinteresaţi total se află la conducerea acestor direcţii şi regii din subordinea CJ.

– Care dintre regiile Consiliului Judeţean ar trebui închisă sau reformată din temelii?

– Consiliul Judeţean ar trebui reformat, poate nu din temelii, nu trebuie să fim radicali, deoarece sunt convinsă că înaintaşii mei au şi lucruri bune, nu doar greşeli.

– Veţi da afară oameni din Consiliul Judeţean?

– Împreună cu departamentul de resurse umane din cadrul CJ Tulcea voi lua deciziile de concediere a angajaţilor care nu performează.

– Care ar fi cea mai importantă problemă nerezolvată, din punctul dumneavoastră de vedere, la nivelul judeţului şi care ar fi soluţiile?

– Cea mai importantă problemă cu care se confruntă judeţul este o infrastructură modernă ce poate atrage investitori, implicit poate schimba faţa judeţului şi o dată cu aceasta tinerii ar rămâne în Tulcea, dezvoltându-se atât material cât şi spiritual.

– Cât de important este pentru un preşedinte de CJ să aibă o culoare politică similară cu cea a Guvernului?

– Un preşedinte de CJ nu trebuie să se împiedice de o culoare pentru a rezolva problemele judeţului, el trebuie să ştie  să picteze cel mai frumos plan de dezvoltare judeţeană cu paleta de culori ce i se pune la dispoziţie.

– Pe câţi dintre consilierii judeţeni aflaţi pe lista de vot i-aţi propus personal?

– Împreună cu preşedintele partidului, Sadîca Mihăiţă, candidatul la primăria municipiului Tulcea, am decis să nu propunem pe nimeni pe listele de la CJ şi CL deoarece ocuparea acestui loc trebuie să fie câştigată, nu nominalizată.

– Pentru mandatul 2020-2024, care este proiectul administrativ cel mai ambiţios pe care îl aveţi şi care este sursa de finanţare?

– Cel mai ambiţios proiect este programul „O nouă naţie prin educaţie”, deoarece doar prin educaţie putem avea un proces de evoluţie ireversibil, iar sursa de finanţare a acestuia este atragerea de fonduri europene.

– Vă consideraţi un om norocos?

– Având în vedere că sunt mamă a două fete şi soţia unui domn minunat care mă susţine în toate proiectele pe care vreau să le implementez, consider că sunt mai mult decât norocoasă, sunt binecuvântată.

Listă consilieri judeţeni Partidul Puterii Umaniste

  1. Mocanu Mihaela Carmen
  2. Onofrei Raluca – Anca
  3. Arnăutu George
  4. Vasile Constantin
  5. Mihail Cornel
  6. Niculescu Nicoleta
  7. Petrescu Lucian
  8. Rîndaşu Mitrea – Florin