Proprietarii navelor de agrement din municipiul Tulcea vor fi impozitaţi şi în funcţie de capacitatea motorului, nu doar după lungimea acestora, potrivit unui amendament la proiectul privind taxele şi impozitele locale, votat în ultima şedinţă de Consiliu Local cu 18 voturi pentru şi o abţinere.

Amendamentul a fost propus de consilierul local Pro România Laurenţiu Mocanu, care susţine că cei care au ambarcaţiuni cu motoare mai mari este normal să fie impozitaţi diferenţiat faţă de cei care au motoare cu o capacitate mai mică.

„Navele de agrement, bărcile cu motor erau impozitate doar după lungime, respectiv categorii de până în 6, 7 şi 15 metri. După discuţii cu cei de la Căpitănie, impozitul s-a modificat după lungimea lor, dar şi după capacitatea motorului, şi vor fi fonduri mai multe la bugetul primăriei. Au intervenit mai multe subpuncte sub 100 de cai, peste 100 de cai, peste 150 de cai şi aşa mai departe. Mie mi se pare normal ca cei care au motoare mai mari şi afectează într-o oarecare măsură delta să fie impozitaţi diferenţiat faţă de cei care au o capacitate mai mică şi o lungime asemănătoare”, ne-a declarat consilierul Laurenţiu Mocanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.