Curtea de Apel Constanţa a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, soluţionarea conflictului de competenţă a dosarului privind cererea de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale privind sistarea lucrărilor de reabilitare a falezei Dunării în favoarea Judecătoriei Constanţa.

„Soluţia pe scurt: Hot. În baza art.136 Cod procedură civilă, stabileşte competenţa materială în prezenta cauză în favoarea Judecătoriei Constanţa. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 18.12.2020”, se arată în soluţia Curţii de Apel Constanţa.

Dosarul s-a aflat iniţial atât pe rolul Judecătoriei Tulcea, cât şi al Tribunalului, ambele instanţe însă şi-au declinat competenţa. Constatându-se  existenţa unui conflict negativ de competenţă între cele două instanţe, soluţionarea acestuia a fost înaintată către Curtea de Apel Constanţa, care a decis că dosarul se va judeca la Judecătoria Constanţa.

După cum scriam, reprezentanţii Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi au declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Tulcea, faptul că au solicitat în instanţă sistarea lucrărilor de reabilitare a falezei din Tulcea, însă doar în zona Vămii, acolo unde compania deţine mai multe bunuri care i-au fost distruse la începutul lucrărilor.

APDM Galaţi a solicitat instanţei sistarea lucrărilor, realizate pe suprafaţa respectivă în cadrul unui proiect european derulat de Consiliul Judeţean Tulcea, până când administraţia judeţeană va plăti despăgubirile cerute de companie.

APDM deţine în zona Vămii din Tulcea mai multe bunuri printre care pavele şi reţele electrice sau de apă, şi, deşi s-au purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea, nu s-a ajuns la o valoare comună a platformei.

În urma unei evaluări făcute de CJ valoarea bunurilor a reieşit ca fiind în sumă de 440.800 de lei fără TVA. Pe de altă parte, APDM Galaţi a transmis anul trecut un document potrivit căruia valoarea bunurilor aflate în proprietatea companiei este de 792.600 de lei.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.