Elida Buftei a absolvit Facultatea de Arte, în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa şi în prezent este profesoară la Cercul de Pictură-Desen, din cadrul Palatului Copiilor Tulcea.

În vârstă de 37 de ani, Elida Buftei îşi doreşte să realizeze, pe viitor, o expoziţie personală de artă.

Pe parcursul anilor a avut expoziţii de artă pe plan local, dar a participat şi în cadrul concursului Naţional de Grafică Constantin Găvenea de anul acesta.

– Cum v-aţi descoperit vocaţia?

– Acest lucru s-a întâmplat undeva prin clasa a IV-a, când am participat, fără să ştiu, la un concurs municipal. A fost o reală surpriză când profesoara de desen a venit acasă cu o pungă mare cu dulciuri şi o diplomă pe care scria că am luat premiul I pe tot municipiul Tulcea. A fost o reală surpriză, de altfel, mie mi-a plăcut dintotdeauna să desenez. La doi ani mama mea îmi dădea creioanele de colorat pentru a-mi închide gura şi eu mă apucam de treabă şi făceam linişte. După ce am luat acel premiu mi s-a năzărit această idee şi a început să prindă contur începând cu clasa a V-a, când am dat examen la Liceul de Artă. Am urmat un liceu vocaţional până în clasa a XII-a, când traseul era foarte clar conturat. Mai departe am continuat cu studiile în cadrul Universităţii Ovidius, Facultatea de Artă, specializarea Pedagogie Arte Plastice şi Decorative. Deşi tot timpul am cochetat cu ideea designului vestimentar, în Constanţa nu exista această specializare şi aşa mi s-a deschis drumul spre pedagogie, spre tot ce înseamnă învăţământ de artă. În modul acesta am ajuns să lucrez ca profesor după terminarea facultăţii. O scurtă perioadă de timp am lucrat ca ilustrator, am desenat cărţi pentru copii la o editură din Constanţa. După aceea am dat examen şi am intrat în învăţământ. În prezent sunt profesor coordonator al cercului de pictură-desen, la Palatul Copiilor Tulcea. Mă bucur că am posibilitatea de a forma alţi ucenici în tainele picturii şi pe care îi îndrum să urmeze un liceu vocaţional, precum şi o facultate de profil, şi ulterior să ne întregească rândurile în cadrul artiştilor plastici din România.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.