Municipiul nu a avut beneficii reale în urma colaborării.

Primăria municipiului Tulcea vrea să renunţe la calitatea de membru asociat în cadrul Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), un proiect de hotărâre urmând a fi votat în şedinţa de luna aceasta de consilierii locali.

Decizia a fost luată în urma solicitării unui raport al activităţilor asociaţiei pentru promovarea intereselor municipiului Tulcea din care reiese faptul că nu au existat beneficii în urma colaborării dintre cele două entităţi.

„S-a făcut o analiză a relaţiei contractuale cu Asociaţia de Management din care a rezultat faptul că municipiul Tulcea nu a avut beneficii în urma acestei colaborări. Pe viitor vom colabora punctual cu asociaţia pentru evenimentele ce se vor desfăşura. Această asociaţie este destinată în special Deltei Dunării, iar municipiul Tulcea nu a avut beneficii reale în urma colaborării. Biroul Sport Cultură din cadrul primăriei va prelua aceste atribuţii de promovare”, ne-a declarat iniţiatorul proiectului, viceprimarul Dragoş Simion.

La rândul său, preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, spune că a propus primăriei ca timp de un an să nu mai plătească cotizaţia de 2.000 de lei, iar la final să analizeze rezultatele.

„Nu ştim exact ce criterii au stat la baza analizei, pentru că ei fac trimitere la indicatori. Primăria a fost în consiliul director al asociaţiei de când a devenit membru şi a putut spune un punct de vedere sau să arate dacă este bine sau nu. Nimeni nu a făcut nimic în acest sens, iar acum s-a schimbat conducerea şi ceea ce s-a făcut nu este bine. În 2018-2019 a fost evidentă creşterea numărului de turişti. Toate hotelurile şi restaurantele au fost pline. Dacă delta are turişti, are şi municipiul. Asociaţia a promovat inclusiv Acvariul, Muzeul de Artă. Indicatorii noştri sunt numărul de turişti, taxe şi impozite din turism către primărie. Am înţeles că au bugetul redus şi am sugerat ca timp de un an de zile să nu mai plătească cotizaţia de 2.000 de lei şi apoi să vină o echipă care să evalueze ce este de făcut, pe baza unor indicatori”, a precizat preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac.

Din asociaţie fac parte 16 agenţi economici din industria ospitalităţii, la care s-au adăugat Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Tulcea, Primăria Crişan, Primăria Jurilovca, ACOR- filiala Tulcea, dar şi alte parteneriate.

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării este o organizaţie neguvernamentală, cu personalitate juridică, înfiinţată în luna martie 2018, cu scopul de a promova şi de a dezvolta, pe termen scurt, mediu şi lung, Delta Dunării şi Dobrogea de Nord.