Anul 2020 a fost unul dificil pentru noi toţi: angajaţi, angajatori, operatori economici sau culturali, organizatori de evenimente, părinţi şi copii, artişti şi spectatori. Nimic nu mai este aşa cum ştiam. Sala de clasă, sala de spectacol, biroul, toate s-au mutat la noi în sufragerie, iar noile tehnologii ne-au demonstrat încă o dată că nu mai putem să trăim fără ele în secolul XXI, că ne pot salva în situaţii care la o primă vedere nu au rezolvare.

În această vreme de pandemie cu virusul COVID-19, sectorul cultural este printre cele mai afectate. Multe teatre şi-au mutat spectacolele online, iar actorii şi regizorii au încercat să îşi menţină spectatorii aproape, fiind foarte activi pe reţelele de socializare. Nu este suficient, interacţiunea fizică este până la urmă esenţială în artele spectacolului.

Din fericire, anul 2021 ne dă semne că activităţile culturale ar putea să se dezmorţească. La Teatrul „Jean Bart” Tulcea, actorii încep pregătirile pentru primul spectacol din acest an, care ar trebui să aibă loc la începutul lunii februarie.

„Noi sperăm ca anul 2021 va fi mai bun. Ne doream ca la sfârşitul săptămânii viitoare să jucăm, să programăm deja un spectacol, dar am luat decizia să-l mai amânăm un pic până pe 8 februarie, dacă nu până pe 16 februarie. O să începem să jucăm, cu un număr restrâns de spectatori, 30% din capacitatea sălii. Doream să organizăm un spectacol cu actori tulceni cu un număr redus, în jur de patru. Sperăm să nu se agraveze situaţia pentru că nu ne dorim să fim iar închişi”, ne-a declarat directorul Teatrului „Jean Bart” Tulcea, Ionuţ Ştefan.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.