Locatarii blocului M1 de pe strada Isaccei nu vor fi nevoiţi să se mute atunci când vor începe lucrările de consolidare a imobilului, investiţia urmând să se deruleze doar la parter, spune preşedintele Asociaţiei de Proprietari Nr. 6, Nicolae Barbu.
„Se vor face intervenţii numai la spaţiile de la parter şi se întăresc stâlpii de rezistenţă care acum sunt la gradul II de risc seismic, urmând a fi ridicaţi la gradul III. Suntem prima asociaţie din Tulcea care are toate blocurile expertizate geotehnic şi antiseismic pentru care se va stabili gradul după expertiză”, ne-a declarat Nicolae Barbu.
Blocul M1 de pe strada Isaccei a fost construit în anul 1961, potrivit preşedintelui Asociaţiei de Proprietari Nr. 6, Nicolae Barbu. Imobilul este format din şase scări de bloc, cu un total de 72 de apartamente şi câte un spaţiu comercial la parter.
Cele două clădiri sunt prinse în proiectele care au fost selectate pentru finanţare în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.
„De 1 martie am obţinut finanţare pentru reabilitarea energetică a Blocului M1, de pe strada Isaccei, în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Finanţarea obţinută are valoarea de 9.099.606 lei, adică peste 1,8 milioane de euro”, a anunţat primarul Ştefan Ilie, care s-a aflat, joi, într-o vizită pe teren la blocul M1.
Nici elevii din cadrul Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” nu vor fi nevoiţi să se mute în altă unitate de învăţământ, lucrările urmând a se derula, treptat, pe corpuri.
„Proiectul a fost construit astfel încât să nu implice relocarea copiilor, iar reabilitarea se va face pe aripi. În momentul în care se va intra în consolidarea aripii de nord, elevii vor fi relocaţi în aripa de sud, respectiv aripa centrală, pe schimburi. Singura modificare este că se va lucra pe două schimburi”, a precizat directorul Colegiului, Florin Anastasiu.
Finanţarea obţinută de Primăria Tulcea pentru Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” este de peste 4 milioane de euro.
„Colegiul Dobrogean <<Spiru Haret>> se reabilitează. De 1 martie am obţinut finanţare pentru reabilitarea integrală a imobilului, chiar în anul împlinirii celor 140 de ani de existenţă a acestei instituţii de învăţământ reprezentative pentru Dobrogea. Cel mai important pas a fost realizat, urmează să parcurgem etapele necesare pentru a reda strălucirea acestei clădiri-simbol a oraşului nostru. Munca noastră va continua, ţin să le mulţumesc celor ce şi-au dat aportul până acum şi vom avea grijă să ducem la bun sfârşit şi acest proiect. Ştiu că lucrurile nu se mişcă atât de repede pe cât ne-am dori, dar mai ştiu şi faptul că unii vor să nu se mişte deloc”, a transmis primarul Ştefan Ilie.
Tot săptămâna trecută, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei au fost semnate alte două contracte cu finanţare în cadrul PNRR, Componenta C5 – Runda 2 – Valul renovării, pentru reparaţia unor blocuri din municipiu. Este vorba de „Reabilitarea energetică Bloc C, strada Babadag nr. 4, în cadrul Asociaţiei de Proprietari nr.6″ şi „Reabilitare energetică Bloc I5-I5 A, Bloc I5 A, I5 B strada Isaccei, Asociaţia nr. 3, bloc 16, strada Babadag, Asociaţia Telecom, Bloc M2, strada Gavrilov Corneliu, Asociaţia Boema”.
Finanţarea obţinută este de peste 4 milioane de euro.
„Suma totală obţinută până acum este de 47 milioane de euro, pentru reabilitarea de blocuri, unităţi de învăţământ, clădiri publice, construirea de locuinţe pentru tineri, creşe, piste pentru biciclete şi gestionarea selectivă a deşeurilor. Mulţumesc tuturor colegilor, asociaţiilor de proprietari, locatarilor şi instituţiilor care şi-au dat aportul pentru obţinerea acestor finanţări nerambursabile!”, a spus primarul Ştefan Ilie.