Din toamnă, se va circula pe asfalt pe strada Eternităţii, modernizată în întregime, subteran şi suprateran, informează Primăria Tulcea.

Aquaserv a început lucrările pentru înlocuirea reţelei vechi de distribuţie apă pe str. Eternităţii. Se lucrează pe segmentul cuprins între străzile C. Gavrilov şi Rosmarin, a anunţat Primăria Tulcea.

Săptămâna acesta se fac sondaje în subteran pentru identificarea traseului conductei, ulterior, operaţiunea de înlocuire a conductelor vechi cu cele noi fiind de 4 săptămâni.

Lucrarea Aquaserv se corelează cu alte lucrări de modernizare a străzii, pe toată lungimea ei, executate de ceilalţi constructori angrenaţi: modernizare şi extindere iluminat public; trecere în subteran reţea electrică + realizare branşamente electrice la utilizatori; trecere reţele operatori în subteran + realizare branşamente la utilizatori: operatori de telefonie, cablu şi internet (Vodafone, Orange, Digi, RDS etc).

Termenul estimat pentru aceste lucrări este 8 august.

„Ulterior, se va putea trece execuţia proiectului de reabilitare a infrastructurii rutiere pe toată lungimea străzii Eternităţii (fundaţie straturi de piatră, straturi asfalt). Lucrările vor genera disconfort în trafic. Vom face tot posibilul ca acest disconfort să fie minimizat. Este vorba de lucrări complexe, foarte diferite din punct de vedere tehnic, dar absolut necesare pentru o reabilitare temeinică. Antreprenorii implicaţi, precum şi reprezentanţii instituţiei, vor depune eforturi pentru ca ritmul să fie cât se poate de bun”, precizează Primăria Tulcea.