Primăria Municipiului Tulcea încă aşteaptă documentaţia pentru a pune în funcţiune noua navă de transport călători care va traversa zilnic Dunărea între oraş şi suburbia Tudor Vladimirescu. Deşi recepţia navei a fost realizată în luna martie, călătorii se deplasează tot cu vechea navă Civitas, din cauza întârzierilor birocratice.

„Aşteptăm să se finalizeze documentaţia de la Căpitănie. După ce se face documentaţia şi obţinem autorizaţia, putem să-i dăm drumul. Noi am trimis actele în urmă cu două săptămâni şi aşteptăm. Sunt două operaţiuni care trebuie realizate, prima dată trebuie finalizate actele la Căpitănia Galaţi, deoarece acolo a fost construită, şi după aceea trebuie depuse aici, la Căpitănia Tulcea. Noi sperăm ca într-o lună maxim să se rezolve toate, depinde de timpul de răspuns al instituţiilor. Nava este pregătită, este în stare de funcţionare, aşteptăm să ne iasă documentaţia şi putem să-i dăm drumul”, ne-a declarat directorul Societăţii de Transport Public (STP) Tulcea, Aurelian Udrea.

Nava, dotată cu instalaţie de panouri fotovoltaice, a fost cumpărată cu fonduri europene printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020. Aceasta are o garanţie de cinci ani, o capacitate de 50 de locuri şi a costat aproximativ 350.000 de euro. Ambarcaţiunea este o navă de pasageri de tip catamaran, realizată din PAFS (poliesteri armaţi cu fibră de sticlă), material compozit uşor, ignifugat, ce respectă prevederile legislaţiei de mediu şi împotriva incendiilor. Ambarcaţiunea are o capacitate de transport pentru 50 de pasageri, o lungime de 12,84 m şi o înălţime de 4,75 m. Este prevăzută cu un salon închis şi unul deschis. Nava va permite o încărcătură maximă de 6t, un pescaj maxim de 0,70m, un deplasament de 12t.