Pompierii tulceni au intervenit, vineri, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în localitatea Somova. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere.

„La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum, la vegetația uscată din 2 gospodării alăturate, flăcările amenințând să se exindă și la 4 case de locuit. Pompierii au procedat la localizarea și lichidarea focului în timp operativ, limitând astfel pericolul de propagare. În urma incendiului, a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1000 mp”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)„Delta” Tulcea.

Cauza probabilă a producerii incendiului ar fi o scânteie provenită de la un aparat de sudură.

Incendiu în zona Canalului Musura

Tot vineri, în jurul orei 11:00, pompierii tulceni au fost alertați despre faptul că în zona canalului Musura din apropierea localității Sulina se manifesta un incendiu de vegetație uscată.

„ Către locul evenimentului s-au deplasat salvatorii din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan, cu 2 ambarcațiuni, însă aceștia au constatat că incendiu se manifestă într-o zonă inaccesibilă pentru a se intervenit cu mijloace de stingere, datorită apei scăzute și a vegetației stuficole abundente”, a precizat ISU Delta Tulcea.

Vineri după-amiază, forțele de intervenție încă erau prezente la locul evenimentului, monitorizând situația. Tot atunci,  nu exista vreun pericol pentru localitățile din zonă ori pentru alte obiective de interes din zonă.