O nouă ediţie a Marşului Mobilităţii, dedicată Săptămânii Europene a Mobilităţii, va avea loc joi, 19 septembrie, la Tulcea. Tulcenii sunt invitaţi să participe cu biciclete, trotinete sau pe jos. Startul va fi dat în Piaţa Civică, la ora 18:00, şi va continua pe strada Unirii, Isaccei, sensul giratoriu „Pelican”, cu retur în Piaţa Civică.

„Săptămâna Europeană a Mobilităţii” se desfăşoară în perioada 16 – 22 septembrie. Tema de anul acesta este „Să folosim spaţiul public împreună”.

Potrivit Primăriei Tulcea, Marşul Mobilităţii a crescut în fiecare an, iar ediţia 2024 promite şi mai multă veselie şi entuziasm. Şi în acest an, participanţii vor pleca acasă cu premii simbolice pentru a purta mai departe mesajul pentru un transport ecologic şi sănătos.

„Ne alăturăm, şi în acest an, sutelor de oraşe europene care marchează Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Mesajul acestei ediţii ne îndeamnă să folosim spaţiul public împreună (<<Shared public space>>). Săptămâna aceasta vor avea loc o serie de activităţi (spectacole şi demonstraţii, sesiuni de informare) ce vor culmina cu Marşul Mobilităţii. Joi, 19 septembrie, ne vom strânge, cu mic cu mare, în Piaţa Civică, şi vom străbate împreună străzile oraşului, pe bicicletă, trotinetă, role sau chiar pe jos”, transmite Primăria municipiului Tulcea.

Potrivit programului din acest an, astăzi, de la ora 18.00, în Piaţa Civică va avea loc un spectacol de dans modern dedicat SME susţinut de elevii cercului de dans modern de la Palatul Copiilor. Mâine, de la aceeaşi oră, în Piaţa Civică va avea loc o demonstraţie de karate, susţinută de elevii cercului sportiv al Palatului Copiilor. În perioada 16-20 septembrie profesorii coordonatori vor transmite informaţii despre istoricul, importanţa, însemnătatea campaniei SME în şcolile şi liceele tulcene.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.