Peste 20 de proiecte au fost înscrise pentru finanţare în cadrul iniţiativei de bugetare participativă organizată de Primăria Tulcea în luna mai. Aflate în analiză până pe 30 octombrie, proiectele eligibile vor putea fi votate de cetăţeni, pe parcursul lunii noiembrie, pe site-ul City On.

Proiectele eligibile vor fi publicate în zilele de 30 şi 31 octombrie şi fiecare tulcean va avea posibilitatea de a vota câte un proiect din cadrul fiecărei categorii.

„Pentru a limita votul multiplu, accesul cetăţenilor la platforma de vot se va realiza prin înrolare în această platformă. Selecţia finală va fi realizată prin combinarea votului online în procent de 50% şi a votului exprimat în cadrul comisiei în procent de 50%”, se arată în regulament.

Afişarea proiectelor câştigătoare se va face în luna decembrie.

Propunerile au putut fi depuse pentru şase categorii, iar finanţarea se va acorda pentru proiectele câştigătoare pentru fiecare dintre ele – maxim 50.000 de lei pentru fiecare categorie.

Conform regulilor programului, banii nu vor fi primiţi de iniţiatorii proiectelor, ci acestea vor fi implementate de Primăria Tulcea.

În total au fost propuse 24 de proiecte pe următoarele domenii: Infrastructură-3, Spaţii verzi-1, Locuri de joacă-3, Mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei – 4, Siguranţă-2, Străzi-1, Iluminat public-1, Educaţie-3, Cultură-1, Sport şi sănătate-3 şi Oraş Digital-2.

În 2022, la prima sesiune de bugetare participativă desfăşurată la nivelul municipiului Tulcea, au fost declarate câştigătoare cinci proiecte: sterilizare 240 de câini şi pisici oraşul Tulcea – implementat, Drop in – Drop On – Amenajare participativă a curţii Liceului de Arte „George Georgescu”, Corp B – în curs de implementare, spaţiu recreativ dedicat persoanelor vârstnice – implementat, rezervarea traversării pietonilor în zonele aglomerate – implementat prin instalarea semafoarelor cu buton pe Str. 1848.

În ediţiile următoare, vom prezenta proiectele propuse.

Printre acestea se regăsesc montarea de tiroliene, amenajarea unui poligon auto, montare panouri fonoabsorbante sau băncuţe acoperite în locuri neumbrite şi acomodarea scaunului cu rotile.