Un bărbat în vârstă de 35  de ani, din Partizani, a murit, vineri dimineaţă, în urma unui accident naval petrecut pe Braţul Sulina, după ce barca în care se afla a fost lovită de o ambarcaţiune. Conducătorul ambarcaţiunii care a produs accidentul este un bărbat în vârstă de 60 de ani care a intrat în coliziune cu barca în care se aflau trei persoane, printre care şi cea decedată. Evenimentul a avut loc, cel mai probabil, din cauza ceţii de pe Dunăre şi a vitezei neadaptate la condiţiile hidro-meteorologice.

„În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii s-a stabilit faptul că un bărbat de 60 de ani în timp ce conducea o ambarcaţiune pe Dunăre a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune în care se aflau trei persoane cu vârste cuprinse între 41 şi 35 de ani. În urma accidentului a rezultat decesul unui bărbat de 35 de ani din localitatea Partizani, aflat în a doua ambarcaţiune”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea într-un comunicat de presă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Delta” Tulcea, ambarcaţiunea în care se aflau cele trei persoane a fost răsturnată în urma impactului.

„În urma impactului, una dintre ambarcaţiuni s-a răsturnat, două dintre persoanele implicate reuşind să iasă singure la mal până la sosirea forţelor de intervenţie, iar o a treia persoană fiind scoasă din apă de către conducătorul celei de a doua ambarcaţiuni. Din păcate, echipajele medicale aflate la faţa locului au constatat decesul acesteia. Toate persoanele implicate în accident au fost preluate de către echipajele de ambulanţă în vederea evaluării”, a transmis ISU Delta Tulcea într-un comunicat de presă.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Tulcea, Oana Ciulache, bărbatul de 35 de ani nu a mai putut fi salvat, având leziuni incompatibile cu viaţa.

„Bărbatul avea traumatism cranio-cerebral acut deschis, leziuni incompatibile cu viaţa. De asistenţă medicală au avut nevoie mai multe persoane, dar fără spitalizare. Din câte am înţeles era ceaţă, dar barca aceasta, la ce impact a fost, presupun că avea şi viteză mare”, ne-a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean  (SAJ) Tulcea, Oana Ciulache.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.