Delegaţia Băncii Mondiale a prezentat un prim raport privind Strategia pentru Delta Dunării

Analiza de diagnostic a fost prezentată ieri autorităţilor judeţene, în cadrul unei şedinţe care a avut loc la sala Mihail Kogălniceanu

Delegaţia Băncii Mondiale

Reprezentanţii Băncii Mondiale au sosit, ieri, din nou la Tulcea, unde au prezentat autorităţilor judeţene raportul de diagnostic cu privire la realizarea viitoarei Strategii pentru Delta Dunării.

La evenimentul de la sala Mihail Kogălniceanu au fost prezenţi vicepreşedinţii CJ Tulcea – George Şişcu şi Vasile Strat, prefectul Lucian Simion, guvernatorul ARBDD – Edward Bratfanof, parlamentari, primari şi directori de instituţii deconcentrate.

Analiza prezentată ieri de reprezentanţii Băncii Mondiale s-a referit la economie (sectoarele care duc la dezvoltarea Deltei Dunării – pescuit, agricultură, silvicultură), la potenţialul turistic (în special turism bazat pe natură), la calitatea vieţii în Delta Dunării, la managementul de mediu, respectiv la serviciile existente în această zonă.

Au fost luate în calcul problemele şi oportunităţile din domenii esenţiale pentru dezvoltare: sănătate, educaţie, mediu, infrastructură. Pentru punerea în aplicare a strategiei Deltei Dunării s-a creat deja un comitet interministerial, format din 14 ministere şi agenţii.