Primăria Tulcea a declanşat o campanie amplă de curăţenie, întreţinere zone verzi, reparaţii străzi şi refacere locuri de joacă. Activităţile sunt desfăşurate de SC Servicii Publice SA, Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului şi Serviciul Gospodărire Municipală.

„Activităţile de întreţinere a spaţiilor verzi sunt în plină desfăşurare. Câteva din activităţile încheiate sau aflate în plină desfăşurare: s-a tuns iarba şi s-a igienizat parcul Monumentului, parcul Victoria, zona Fântânii din Parcul Independenţei, a Statuii Spiru C. Haret. Toaletare arbori, strada Ion Luca Caragiale. Se va continua cu toate parcurile şi spaţiile verzi”, se arată într-o informare a Primăriei  Tulcea.

La această acţiune se adaugă cea de întreţinere zone verzi, plantări de plante perene şi arbuşti în parcuri, sensuri giratorii şi în zona Navaliştilor. Totodată, se fac reparaţii pe domeniul public şi se igienizează toate punctele de colectare a gunoiului menajer.

„Se fac săpături de primăvară, se plantează plante perene şi arbuşti în parcuri, sensuri giratorii şi în zona Navaliştilor din Dallas. Se spală şi se igienizează toate punctele de colectare a gunoiului menajer. Se fac reparaţii pe domeniul public, odată cu îmbunătăţirea condiţiilor meteo putând fi refăcute aleile de beton din cartiere (ex. Bloc F3 – Alunişului), iar pe strada Antenei, în spatele garajelor se face curăţenie şi igienizare”, se mai arată în informare.

În paralel, se derulează activitatea de refacere a locurilor de joacă, iar o echipă a Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului monitorizează permanent starea acestora.

„Refacerea locului  de joacă de pe Aleea Trifoiului este aproape de finalizare, iar în două săptămâni se vor finaliza alte trei parcuri din zona  Pelican, Penny şi Telena – strada Babadag. Pentru alte 18 locuri de joacă, procedura de achiziţii este aproape finalizată, urmează să se semneze contractul în această săptămână”, spun reprezentanţii Primăriei.

De asemenea, în cimitire se tunde vegetaţia şi se face curăţenie, astfel încât să fie totul gata până la Sărbătorile Pascale. În prezent se tunde vegetaţia de pe marginea străzii Barajului şi de la intrarea dinspre Mineri, iar acţiunea continuă şi în alte zone ale municipiului.

Primăria Tulcea precizează că se  continuă şi igienizarea terenurilor aflate în proprietate publică sau privată, peste 50 de terenuri fiind  în procedură, conform HCL 224 / 29.07.2001 şi a Procedurii operaţionale privind executarea acţiunilor de curăţare şi igienizare în numele şi pe cheltuiala proprietarilor.

Primăria caută firmă care să repare gropile din asfalt

Primăria Tulcea oferă peste 60.000 de euro pentru plombarea gropilor. Firmele interesate pot depune oferte prin intermediul SEAP până la data de 18 aprilie, fiind deja lansată procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de execuţie lucrări având ca obiect „Întreţinere, reparaţii îmbrăcăminte asfaltice prin plombarea gropilor cu mixtură asfaltică şi execuţia de covoraşe cu mixtură asfaltică în Municipiul Tulcea” prin procedură simplificată. Valoarea totală estimată a contractului de lucrări este de 312.786,03 lei fără TVA.

Puncte de colectare pentru moloz şi deşeuri voluminoase

Din toamna anului trecut, tulcenii pot scăpa de deşeurile rezultate din construcţii şi de mobila veche din locuinţă în două locaţii din municipiu, deschise de către Primăria Tulcea şi Servicii Publice. Prin această iniţiativă, autorităţile locale încearcă să elimine depozitele necontrolate de deşeuri.

Astfel, cetăţenii care vor să arunce deşeuri din construcţii o pot face  pe  strada Viticulturii, zona Valberto.

Pentru depozitarea deşeurilor voluminoase precum mobilier vechi, saltele, paturi, canapele, cetăţenii se pot duce pe strada Combustibilului nr. 6,  lângă Terra Construct.

În ambele cazuri, colectarea este  permisă pe baza unui act de identitate, iar datele sunt  menţionate într-un registru de evidenţă de către reprezentantul operatorului de salubrizare.