Prima ediţie din acest an a târgului de adopţii de câini va avea loc sâmbătă, între orele 10.00-14.00, în Parcul Personalităţilor. Un număr de aproximativ 15 câini, aflaţi în custodia societăţii Servicii Publice SA, vor fi prezentaţi iubitorilor de animale. În cadrul evenimentului vor fi aduse cele mai blânde patrupede. În municipiul Tulcea, adopţiile sunt gratuite.

La Tulcea, anul trecut au fost adoptaţi 161 de câini, iar opt au fost revendicaţi, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Servicii Publice. De asemenea, de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii martie au fost adoptaţi 34 de câini, alţi trei fiind revendicaţi în aceeaşi perioadă.

Proprietarii care constată dispariţia câinelui sau care sunt anunţaţi de operatorul Serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân că animalul se află în  custodia lor, au obligaţia să se prezinte la adăpostul public pentru revendicarea câinilor, în termen de maxim 7 zile de la data anunţului. Proprietarii trebuie să achite contravaloarea sumei cheltuite pe perioada în care au fost în adăpost.

Conform unei ordonanţe de urgenţă, câinii din adăposturi pot fi adoptaţi de o persoană, după ce ea prezintă copii ale actelor de identitate şi dovezi ale spaţiului din care să rezulte condiţii corespunzătoare de creştere şi adăpostire a animalelor, precum şi ale veniturilor care-i permit să îngrijească un câine.