Circulara trimisă de Patriarhul Daniel, respinsă la Tulcea

Primăria şi Consiliul Judeţean nu au bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Reprezentanţii BOR au cerut ambelor instituţii bani pentru cea mai impunătoare construcţie bisericească din sud-estul Europei, „un fleac” de 15 miliarde de lei vechi

Patriarhul Daniel si Catedrala Mantuirii Neamului

Spre finele anului trecut, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au trimis aleşilor locali din toată ţara o circulară prin care le solicitau alocare unor sume (destul de piperate pentru primăriile sau Consiliile Judeţene mai sărace) ca şi cotizaţie la ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului, din Capitală. Nici autorităţile tulcene nu au fost ocolite de „rugămintea” făcută de Patriarhul Daniel, suma totală cerută conducătorilor judeţului şi municipiului cifrându-se la 15 miliarde de lei vechi.

Potrivit circularei ce s-a „plimbat” pe la primăriile şi CJ-urile din toată ţara, banii ar avea ca destinaţie plata materialelor şi a manoperei necesare lucrărilor ce se vor executa în acest an la Catedrala Mântuirii Neamului. La Tulcea, nici primăria şi nici Consiliul Judeţean nu au dat însă curs acestei solicitări. Patriarhia a solicitat Primăriei Tulcea cinci miliarde de lei vechi, iar Consiliului Judeţean 10 miliarde de lei vechi, însă nu a primit niciun leu. Până în acest moment, proiectul grandios al Catedralei Mântuirii Neamului este executat în proporţie de 15%.