Bursa de Peşte se face: CJ Tulcea a solicitat prelungirea valabilităţii certificatului de urbanism

Ciceronis Cumpănăşoiu, director general AM POP: „După prelungirea valabilităţii certificatului de urbanism, vom acorda un avans de 50% din finanţare pentru demararea procedurii”

Bursa de Pește de la Tulcea se construiește

Spre finele anului trecut, directorul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Cristinel Gherghişan, anunţa semnarea contractului de finanţare cu Autoritatea de Management a Programului Operaţional pentru Pescuit (AM POP) privind construirea Bursei de Peşte. Este vorba despre un proiect care datează de câţiva ani şi a cărui valoare estimată a fost diminuată, anul trecut, de la peste 17 milioane la circa 6 milioane de euro. Investiţia va fi implementată de ANPA, în parteneriat cu Consiliul Judeţean.

Ieri, întreaga echipă de conducere a AM POP a venit la Tulcea, pentru a discuta detaliile referitoare la implementarea acestui proiect. Astfel, directorul general al Autorităţii, Ciceronis Cumpănăşoiu, a precizat că jumătate din partea asumată de POP se va aloca după ce autorităţile judeţene vor obţine prelungirea certificatului de urbanism aferent terenului pe care va fi construită Bursa.