Preşedintele Popa susţine graţierea lui Gică Popescu

Liderul PNL Tulcea: „Sper însă ca emoţia generată de condamnarea lui Gică Popescu să nu servească promovării legii amnistiei şi graţierii”

graţierea lui Gică Popescu susținută de președintele PNL Tulcea, Marius Octavian Popa

Liderul Partidului Naţional Liberal Tulcea, Marius Octavian Popa, spune că se va alătura celor care susţin graţierea fostului căpitan al Barcelonei, Gică Popescu. Este însă un demers în nume personal şi care este condiţionat de o consultare prealabilă cu electoratul, a ţinut să precizeze preşedintele liberal.

„Popescu merită clemenţă din partea statului român pentru că a adus servicii sportului românesc şi imaginii României. Nu aş vrea însă ca emoţia generată de condamnarea şi executarea sentinţei de către Gică Popescu să servească promovării legii amnistiei şi graţierii care ar încuraja, în opinia mea, ilegalitatea”, a declarat liderul PNL Tulcea.

Popa spune că există mecanisme prin care în cazuri speciale prin care preşedinţia poate graţia însă acest lucru nu înseamnă că „trebuie scoşi de-a valma toţi aceia care au făcut evaziune fiscală ” , a spus Popa, luând ca punct de referinţă condamnaţii din Dosarul Transferurilor.