„Am învăţat că în politică niciodată nu trebuie să spui niciodată!”

Respingerea proiectului de hotărâre privind majorarea preţului gigacaloriei furnizate de Energoterm a demonstrat că majoritatea în Consiliul Local nu mai este deţinută de PNL alături de PER. Momentul votării proiectului a arătat că PER nu mai este alături de PNL în formarea majorităţii din Consiliul Local, viceprimarul Dragoş Simion şi consilierul Ciprian Antrop abţinându-se de la vot.

Această realitate l-a făcut pe primarul Ştefan Ilie să declare faptul că ia în calcul formarea unei noi majorităţi.

În acest context, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Tulcea, Andaluzia Luca, spune că experienţa a învăţat-o că în politică niciodată nu trebuie să spui niciodată.

„Nu cred că domnul primar se gândeşte la noi, cei de la PSD, dat fiind declaraţiile repetate ale dânsului precum că nu doreşte să meargă alături de PSD. Probabil că partenerii la care se gândeşte sunt cei de la USR. În al doilea rând, în cei 23 de ani de politică, eu am învăţat că niciodată să nu spui niciodată. Categoric dacă există un program pentru proiecte comune putem să discutăm punctual pe  fiecare în parte”, ne-a declarat preşedintele municipalei PSD, Andaluzia Luca.

Întrebată fiind dacă ar participa la negocieri cu PNL, Andaluzia Luca a spus că nu poate da un răspuns tranşant.

„Nu pot să dau un răspuns tranşant că ne întâlnim sau nu ne întâlnim, dar ţinând cont de declaraţiile domniei sale, puţin probabil să îşi dorească o întâlnire cu noi. Dacă va exista o astfel de solicitare, se va lua această decizie la nivel de Birou Politic Judeţean”, a precizat Andaluzia Luca.

În ceea ce priveşte posibilitatea ocupării postului de vice-primar, Andaluzia Luca spune că nu s-a gândit la acest lucru.

„Nu m-am gândit la acest lucru, nu s-a pus în discuţie şi fiind o funcţie politică trebuie să avem un vot politic în acest sens. Deocamdată avem doi viceprimari. Înţeleg că domnul primar este supărat pe viceprimarul Dragoş Simion. Este destul de greu de detronat din calitatea pe care o are deoarece sunt necesare 14 voturi, respectiv două treimi care nu se pot face decât prin PSD cu PNL”, a subliniat Andaluzia Luca.

Preşedintele municipalei PSD este de părere că PNL va re-face o majoritate cu USR şi se va relua votul pentru gigacalorie.

„Cred că se va reface o majoritate probabil cu USR şi se va relua votul pentru gigacalorie. Cred că putem să stăm la masă cu ceilalţi şi să discutăm concret ce înseamnă acest preţ, pentru că noi nu am votat împotrivă pentru că suntem populişti, aşa cum a acuzat domnul primar, ci pentru că avem aşteptări de la domnia sa şi de la echipă. Promisiunile au fost foarte clare că ştie ce are de făcut în ceea ce priveşte proiectele şi fondurile europene pentru Energoterm. Declaraţiile domniei sale din anii anteriori au fost clar pe a nu se mai continua cu aceste subvenţii şi susţine-rea unei societăţi care nu merge pe o pistă corectă. Acum ne-am trezit în faţa unui fapt împlinit, să majorăm gigacaloria. Este greu să umbli la buzunarul omului”, a afirmat Andaluzia Luca.

Energoterm, în faliment de la 1 ianuarie 2022

După şedinţa de Consiliu Local, primarul Ştefan Ilie a transmis pe pagina de socializare faptul că Energoterm, producând gigacaloria cu preţul de 1071 lei şi încasând 530 lei, va ajunge în faliment, cel mai târziu la data de 1 ianuarie 2022.

„Astăzi, mânaţi de populism, consilierii PSD, PER şi USR, au votat împotriva unei subvenţii mai mari acordate populaţiei racordate la Energoterm, refuzând creşterea ajutorului de la 265 lei/Gcalorie la 621 lei/Gcalorie. Subvenţia prevăzută în acest an, în sumă totală de 20 milioane lei, era cea mai mare subvenţie acordată vreodată consumatorilor Energoterm. Astfel, Energoterm, producând Gigacaloria cu preţul de 1071 lei şi încasând doar 530 lei (265 lei de la consumatori şi 265 lei din subvenţia Primăriei), va ajunge în faliment, cel mai târziu la data de 1.01.2022. şi nu pentru că Primăria îşi doreşte acest lucru, ci pentru că, în urma acestui vot, nu va putea subvenţiona legal decât 265 lei/Gigacalorie”, a precizat Ştefan Ilie.