Cinematograful de Artă la Casa Avramide: în week-end rulează filmul „ Renoir “

filmul „ Renoir " rulează de azi până Duminică de la ora 18:00

Pelicula, regizată de Gilles Nourdos, va putea fi vizionată de astăzi până duminică, în fiecare seară, începând cu ora 18.00

În acest weekend, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM) continuă seria de evenimente intitulată „Cinematograful de Artă”, la Casa Avramide.

Astfel, de vineri şi până duminică, în fiecare seară, de la ora 18.00, va avea loc proiecţia filmului „ Renoir ” (2012), în regia lui Gilles Bourdos. Intrarea este liberă.

Filmul narează povestea uitată despre Andree Madeleine Heuschling, cunoscută şi sub numele de Catherine Hessling, ultimul model al pictorului impresionist Pierre-Auguste Renoir şi primul actor în filmele fiului acestuia, regizorul Jean Renoir. Andree a fost legătura între tată şi fiu, doi artişti celebri apreciaţi în toată lumea. În sudul Franţei, în timpul Primului Război Mondial, tatăl este la sfârşitul carierei sale strălucitoare, fiul este încă în căutarea sinelui, înainte de începerea drumului său artistic ca regizor de film. Pelicula a primit şapte nominalizări la competiţii de prestigiu printre care Premiile Cesar şi Cannes.

filmul „ Renoir "