Se strânge cureaua şi la premierile din învăţământ

premierile din învățământ anul acesta

„Anul acesta avem fonduri pentru 20 de gradaţii de merit” spune şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, Dumitru Damian

Resursele bugetare sunt limitate şi, în consecinţă, efectele se fac simţite în tot sectorul bugetar. După ce senatorii au decis să îngheţe salariile din administraţie la nivelul anului 2013 iar pensionarilor le-au fost reduse zilele de sejur cu subvenţie de la stat, a venit acum şi rândul profesorilor merituoşi să plătească tribut crizei.

Pentru că banii sunt puţini, în mai multe judeţe din ţară inspectoratele şcolare judeţene s-au confruntat cu mari dificultăţi în a asigura plata gradaţiilor de merit profesorilor beneficiari. Au fost şi cazuri în care s-a ajuns chiar la sistarea plăţilor. Din câte se pare, nici la Tulcea situaţia nu este deloc una fericită. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean anticipa încă de anul trecut o criză pe segmentul gradaţiilor de merit. În 2013, la Tulcea s-au depus 180 de dosare pentru gradaţii de merit, însă doar 90 de profesori au obţinut mult râvnitul bonus salarial.