Majorarea lefurilor edililor, la mâna lui Băsescu

la mâna lui Băsescu sunt salariile primarilor

Primarii comunelor vor avea portofelele mai pline începând cu 1 iulie

Deputaţii au aprobat, ieri, un amendament potrivit căruia salariile primarilor şi viceprimarilor comunelor vor creşte cu până la 50,1%

Primarii de comună din toată ţara au toate motivele să aştepte cu nerăbdare vara, în condiţiile în care de la data de 1 iulie vor avea buzunarele mai pline. Mai exact, deputaţii au aprobat, ieri, un amendament-surpriză la Ordonanţa nr. 103/2013, potrivit căruia salariile primarilor şi viceprimarilor comunelor vor creşte în această vară. Este vorba despre o nouă prevedere propusă de vicepremierul Liviu Dragnea, cel care le-a promis, de altfel, săptămâna trecută primarilor din ACoR că le va mări salariile în acest an.

Vestea este una excelentă pentru primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie, vicepreşedinte al ACoR la nivel naţional, unul dintre cei care au negociat majorarea cu vicepremierul Liviu Dragnea, săptămâna trecută. Acesta spune că edilii oraşelor şi preşedinţii consiliilor judeţene nu au de ce să aibă pică pe primarii comunelor, în condiţiile în care salariile acestora sunt deja aduse la nivelul maxim prevăzut de lege.