Parcul auto Tulcea, pe ultimul loc din ţară

Parcul auto Tulcea cel mai sărac

Conform datelor furnizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Tulcea, raportat la situaţia naţională existentă, judeţul nostru continuă să fie pe ultimul loc din ţară ca parc auto, cu un număr de 52.136 vehicule înregistrate, cu 3.831 unităţi mai multe ca în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cauzele acestei situaţii sunt de natură obiectivă şi trebuie raportate la populaţia judeţului, la numărul şi mărimea societăţilor comerciale care deţin parcuri auto. De asemenea, important este şi faptul că autovehiculele înmatriculate de persoanele juridice la Tulcea reprezintă aproximativ 20% din total, spre deosebire de celelalte judeţe cu populaţie redusă, care prezintă un procent mult mai mare în acest sens. O altă cauză o poate constitui şi lipsa la nivel de judeţ a unor dealeri de autovehicule care să le comercializeze în sistem leasing.

Menţionăm că, în perioada 1 ianuarie – 21 februarie 2014, în cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi  Înmatriculare a Vehiculelor Tulcea au fost emise 572 certificate de înmatriculare.