Patru fântâni din Luncaviţa, restaurate în acest an şi introduse în circuitul turistic

Patru fântâni din Luncaviţa au fost reabilitate și intrate în circuitul turistic

Autorităţile luncăviţene au demarat, la începutul acestui an, un proiect care vizează reabilitare şi apoi introducerea în circuitul turistic a mai multor fântâni, cişmele şi izvoare din comună lăsate în paragină. Este vorba despre proiectul intitulat „Întoarcerea la izvoare”.

În bugetul pe 2014, Consiliul Local Luncaviţa a alocat bani pentru reabilitarea a patru astfel de obiective. Practic, primăria va cumpăra materialele de construcţie necesare, în timp ce voluntarii vor asigura manopera. Deocamdată, un grup de 35 de voluntari au început restaurarea fântâni Cetăţuia – Valea Fagilor.

„Este un proiect de reparaţie a vechilor fântâni, cişmele şi izvoare din teritoriul administrativ al comunei, din zonele de pădure şi de baltă, includerea lor în circuitul turistic, prin parteneriat cu Primăria Luncaviţa, în sensul că aceasta din urmă oferă materialele de construcţie iar echipele de voluntari, care doresc să participe, achită manopera. În acest an, în bugetul comunei, se regăsesc fonduri pentru patru asemenea obiective”, a spus primarul Ştefan Ilie.