Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea organizează prima ediţie a Concursului Naţional de Proză „Valentin Şerbu”, eveniment adresat autorilor care au împlinit vârsta minimă de 16 ani şi care nu au debutat editorial în proză cu volum propriu.

„Înfiinţarea Concursului Naţional de Proză <<Valentin Şerbu>> constituie atât un omagiu memorialistic adus prozatorului tulcean, cât şi un prilej de a promova atât identitatea limbii române în spaţiul european, dar şi de a crea un nou reper cultural tulcean, care să adauge consistenţă identitară judeţului Tulcea, prin efortul de a promova creaţiile literare valoroase, încurajând astfel activitatea creatorilor de cultură”, se precizează în comunicatul transmis de organizatori.

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail concursvalentinserbu@gmail.com până pe data de 31 iulie, rezultatele jurizării urmând să fie făcute publice pe data de 22 august.

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni, proză şi miniaturi narative, iar premiile acordate au valori cuprinse între 300 şi 1.500 de lei, premiul „Valentin Şerbu” fiind în valoare de 2.000 lei.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.