La vânătoare de mistreţ în deltă

Vânătoare de mistreţ în Delta Dunării

În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii braconajului cinegetic, poliţiştii de frontieră tulceni au depistat două persoane care au vânat ilegal un porc mistreţ prin folosirea unei arme de vânătoare cu seriile şterse.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sulina au observat într-o barcă, în zona Canalului Sulina, doi bărbaţi identificaţi ulterior ca fiind C.A. în vârstă de 56 de ani şi C.C. în vârstă de 29 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea.

„La observarea echipajului poliţiei de frontieră, cei doi ocupanţi ai ambarcaţiei au aruncat în apă o armă de vânătoare, care ulterior a fost recuperată cu ajutorul unui magnet. În urma recuperării armei de vânătoare s-a constatat că seriile acesteia sunt şterse”, a precizat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Tulcea, inspector principal de poliţie, Natalia Agighioleanu.

La controlul ambarcaţiei au fost găsite o raniţă şi o sacoşă din rafie, care conţineau 33,4 kilograme de carne, posibil carne de poc mistreţ.