Scandalul tonelor de carne expirată

Unităţile de procesare şi măcelăriile din Tulcea, controlate de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare

După ce, miercuri, a explodat bomba numită „mafia cărnii”, ieri, inspectorii Agenţiei Regionale pentru Protecţia Consumatorului (ARPC) Braşov au găsi într-un depozit din oraşul Ghimbav o cantitate de nouă tone de carne expirată în luna august 2013. Carnea expirată era reprocesată fiind introdusă în circuitul comercial cu noi termene de valabilitate.

Cazul legat de „mafia cărnii” a fost monitorizat de SRI încă la începutul anului 2013, fiind vorba de o reţea de crimă organizată transfrontalieră specializată în fraudă fiscală de mare amploare. Autorităţile au la ora actuală o anchetă care se află în plină desfăşurare.

În plan local, la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ieri s-a reunit în regim de urgenţă Colegiul Director care a hotărât demararea unor ample acţiuni de control pe tot lanţul de plecând de la procesare şi până la raft. Astfel, în zilele următoare, efectivele Direcţiei Veterinare de la Tulcea sunt mobilizate în acţiuni de control ce vizează depozitele de produse alimentare şi hipermarket-urile.