Directorul adjunct al Gărzii de Coastă Tulcea, Nicolae Albăceanu: „Sunt destui localnici din deltă care braconează pentru că nu au ce să le dea să mănânce copiilor”

localnici din deltă care braconează

Braconajul ia amploare în deltă şi pentru că oamenii dintre plauri nu au în afara pescuitului o alternativă prin care să îşi câştige existenţa. Despre această latură socială a fenomenului au vorbit cu cuvinte bine alese în campaniile electorale cei care au venit în deltă să câştige voturile acestor comunităţi în care sărăcia are rang de regină. Zi de zi, oamenii legii raportează identificarea a numeroase acte de braconaj. Fenomenul pare scăpat din hăţuri de autorităţi, iar în acest context sunt destule voci care spun că legea ar fi mult prea blândă.

De exemplu, ultimul caz de braconaj raportat de Garda de Coastă face referire la rezultatele unei acţiuni derulate week-end-ul trecut pe Lacul Goloviţa. Poliţiştii de frontieră de la Tulcea l-au depistat  pe A.D. în vârstă de 35 de ani, în timp ce descărca dintr-o ambarcaţiune din lemn mai multe plase monofilament cu captură de peşte.  În urma verificărilor, în ambarcaţiune au fost descoperite 4 plase monofilament şi 74 kilograme peşte din specia caras.