Transport special pe Dunăre

Un doc plutitor cât un stadion a ajuns în portul VARD

doc plutitor

Drum cu peripeţii până la Tulcea pentru un convoi special ce a adus în portul VARD un doc plutitor de dimensiuni impresionante. Pe perioada cât acest transport special a traversat canalul Sulina au fost impuse restricţii de circulaţie.

În ciuda acestor măsuri de securitate, imprevizibilul a făcut ca pe fondul condiţiilor hidro-meteorologice nefavorabile, în dreptul localităţii Partizani, convoiul să acroşeze o ambarcaţiune.

Potrivit Căpităniei Tulcea, transportul special aferent docului plutitor semi-submersibil Atlante-II (sub pavilion Italia), guvernat la prova de remorcherul Genua (pavilion Italia), şi guvernat la pupa de remorcher Galaţi 3, (proprietar RA AFDJ Galaţi), în timp ce naviga amonte pe canalul Sulina, de la Marea Neagră cu destinaţia Tulcea, a deviat de la traseu şi a presat pe  ambarcaţiunea 02861-Tl, acostată la PA 259 Tl în zona Mm.32 – mal stâng.

Docul plutitor semi-submersibil, cu o lungime de 166 de metri şi o lăţime de 42 de metri, va ajuta la procedura de lansare la apă în Marea Neagră a unei nave de mari dimensiuni.