Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Ştefan Ilie: „Daciada ar trebui reanimată!”

Daciada ar trebui reanimata

Preşedintele filialei Tulcea a Asociaţiei Comunelor din România, Ştefan Ilie, afirmă că în acest moment sportul românesc are nevoie mai mult ca oricând de reînfiinţarea Daciadei, competiţia sportivă destinată tinerilor, care se organiza înainte de 1989.

Scopul acestei competiţii era lărgirea bazei de selecţie a federaţiilor şi convingerea tinerilor să facă cât ai mult sport iar în acest context, liderul primarilor din judeţul Tulcea susţine că acest proiect ar trebui reanimat pentru vitalizarea mişcării sportive din România.

La ora actuală, sportul românesc este prăbuşit la toate capitolele, sus-ţine Ştefan Ilie. Preşedintele ACoR, crede că prin reanimarea Daciadei, sportul românesc ar primi un balon de oxigen.

„Sportul românesc s-a prăbuşit la toate nivelurile la ora actuală. Noi avem acum numai excepţii care nu confirmă nicio regulă. Sportul nu se poate limita numai la activitatea fotbalistică, activitate care nu mai generează performanţă. În acest context, susţin că este nevoie să reanimăm competiţia Daciada care şi-a demonstrat eficienţa în vremea lui Ceauşescu”, ne-a declarat primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie.