Prefectul Simion, în faţa deputaţilor jurişti pentru a susţine cauza Judecătoriei Măcin

La dezbaterea de la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor pe marginea proiectului de lege, acesta a arătat că analiza în baza criteriilor care au dus la decizia desfiinţării nu are susţinere

Prefectul Simion

La începutul lunii trecute, Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică un proiect de lege privind desfiinţarea, de la 1 iunie 2014, a 30 de instanţe judecătoreşti, împreună cu Parchetele de pe lângă acestea. Pe lista avansată de ministerul de resort se regăseşte şi Judecătoria Măcin. Autorităţile locale şi cele judeţene tulcene nu sunt, însă, de acord cu aplicarea unei asemenea măsuri ce îi va pune practic pe drumuri pe mulţi cetăţeni care vor vrea să îşi rezolve problemele de natură juridică.

Astfel, prefectul Lucian Simion s-a deplasat, marţi, la Bucureşti, unde a participat la dezbaterea din cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor pe marginea proiectului de lege privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea. Prefectul Lucian Simion şi judecătorul Adrian Domniţeanu au susţinut cauza Judecătoriei de la Măcin.