Sezon turistic bate la uşă, navale de transport riscă să rămână înnămolite în Portul Tulcea

Navale de transport

Litoralul se pregăteşte de zor pentru startul unui nou sezon turistic iar operatorii din Delta Dunării par a urma exemplul vecinilor de la Constanţa.

Din păcate, infrastructura navală nu va fi la înălţime din în acest an, dacă e să judecăm după ultimele apeluri făcute de operatorii portuari către conducerea de la Galaţi a Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) în privinţa colmatării Portului Tulcea.

Astfel, directorul societăţii care efectuează curse de transport pasageri şi mărfuri către localităţile din Delta Dunării, Nicolae Chichi, susţine că, în cazul în care nu se vor efectua de urgenţă operaţiuni de dragare, se poate ajunge în situaţia suspendării unor curse.

„În pragul unui nou sezon turistic, portul nu este pregătit în niciun fel pentru ceea ce va veni, fie că vorbim de navele de croazieră, fie că vorbim de navele noastre de transport. Noi am transmis la APDM ceea ce este necesar să se întreprindă pentru ca activitatea nimănui să nu sufere”, ne-a declarat directorul Navrom Delta, Nicolae Chichi.