Strategia Deltei Dunării: Raportul de diagnostic, discutat de specialiştii Băncii Mondiale şi autorităţile locale

Şedinţa de lucru a avut loc ieri, la sala Mihail Kogălniceanu

specialiştii Băncii Mondiale

Ieri, la Sala Mihail Kogălniceanu a avut loc o întâlnire de lucru pe tema strategiei Deltei Dunării la care au participat atât autorităţile judeţene (preşedintele Horia Teodorescu, prefectul Lucian Simion, primarul Constantin Hogea, vicepreşedinţii Vasile Strat şi George Şişcu), cât şi oficiali ai Băncii Mondiale (Elisabetta Capannelli – manager de ţară, Sumila Gulyani – manager sector, respectiv Toshiaki Keicho – specialist dezvoltare urbană).

În cadrul discuţiilor au fost prezentate principalele concluzii ale Raportului de Diagnostic, după care a urmat o masă rotundă centrată pe informaţiile furnizate de oficialii Băncii Mondiale (discuţiile s-au axat pe dezvoltarea economică prin turism, agricultură şi pescuit).

„Cu expertiza celor de la Banca Mondială această strategie devine credibilă şi, ce este mai important, devine finanţabilă. Tulcea are potenţial, are puterea de a deveni un pol de dezvoltare, dar este un judeţ care nu a beneficiat până acum de oportunităţile altor judeţe”, este de părere preşedintele Horia Teodorescu.