Judeţul Tulcea, partener cu ARE în cadrul unui proiect de combatere a abandonului şcolar

combatere a abandonului şcolar

Recent, o delegaţie a CJ Tulcea formată din consilierii judeţeni Mircea Stoian, Petre Marinescu, Corneliu Bejan, respectiv Mircea Iordache, consilier în cadrul Biroului Comunicare, Relaţii Externe, Anticorupţie şi Promovarea Judeţului, au participat la lucrările Comisiei de Cultură din cadrul Ansamblului Regiunilor Europene. Reuniunea a avut loc la Novi Sad, în Serbia.

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost reducerea abandonului şcolar în Europa, delegaţia CJ Tulcea prezentând cauzele abandonului şcolar, grupurile de risc şi măsurile de intervenţie propuse pentru a stopa acest fenomen în judeţul nostru.

În cadrul şedinţei, s-a stabilit ca Ansamblul Regiunilor Europene să depună un proiect cu finanţare europeană în cadrul programului Erasmus +, pentru a ajuta regiunile membre să lupte împotriva abandonului şcolar. Consiliul Judeţean Tulcea şi-a manifestat interesul de a deveni partener în cadrul acestui proiect cu finanţare europeană.

La Novi Sad, delegaţia Consiliului Judeţean Tulcea s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Consiliului Românilor din Serbia, informându-se, astfel, despre situaţia minorităţii române din Voievodina.