Premieră în domeniul uneltelor de pescuit

Talienele suedeze vor fi testate în bălţile din deltă

Taliene suedeze

Federaţia Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării (FOPPDD) vine cu un element revoluţionar în domeniul uneltelor de pescuit.

Este vorba de talienele submersibile suedeze care, potrivit celor declarate de preşedintele Dan Verbina, îmbină foarte bine factorii de eficienţă pe mediu şi segmentul economic. Primele scule de pescuit din Suedia vor ajunge cel mai probabil la Tulcea în această vară, urmând a fi testate în deltă.

Talienele din Suedia  vin însă cu precădere să eficientizeze activitatea de pescuit la Marea Neagră. O analiză primară arată faptul că utilizarea acestor scule de pescuit ar avea efecte benefice atât pe ceea ce însemnă protecţia mediului cât şi în plan economic.

Verbina spune că în prezent se încercă împreună cu constructorul suedez adaptarea unui model de talian prin care să se evite la maximum posibil mortalităţile în rândul delfinilor.

La vară, în Deltă, la Tulcea şi în Marea Neagră, la Constanţa, vor fi testate primele modele experimentale de taliene suedeze.