Pieţele Sf. Gheorghe, Vest şi  Piaţa Veche sunt recunoscute ca pieţe bine aprovizionate şi cu preţuri decente. La primele ore ale dimineţii, pieţarii aduc produse proaspete, tocmai bune să pregăteşti un plan alimentar pentru o săptămână de post. Marfa provine atât de la producătorii agricoli din Agighiol, Valea Nucarilor, Nalbant, Cataloi, Parcheş, Zebil, cât şi de persoanele juridice, adică societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, ele fiind achiziţionate de la Matca şi de la Constanţa.

Ceapa, ridichile, salata, spanacul şi loboda sunt culturi îngrijite de legumicultorii tulceni. La tarabă, preţurile sunt asemănătoare în cele trei pieţe din municipiu. Astfel, putem  găsi salată cu preţuri cuprinse între 2 şi 3,50 lei, ridichi între 2 şi 2,50 lei legătura, ceapă verde între 1 sau 2 lei.

„La începutul lunii martie producătorii agricoli au venit în pieţele din municipiu, în mod special în piaţa Sf. Gheorghe cu produse de sezon şi aici mă refer la ceapă, ridichi, salată, spanac. De câteva zile avem un producător care a venit de la Văcăreni cu lobodă. Deci produsele acestea de sezon se regăsesc în toate pieţele, dar fac precizarea că sunt comercializate atât de producătorii agricoli, cât şi de persoanele juridice şi aici mă refer la societăţi comerciale, la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale. În general nu sunt diferenţe foarte mari de preţ, de exemplu în Piaţa Vest nu am un producător de cartofi şi acolo ar fi cu 0,50 de lei pe kg mai mult. Preţul este similar în toate cele trei pieţe din municipiu, şi aici mă refer la Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Vest şi Piaţa Veche”, ne-a declarat directoarea Agropieţe Tulcea, Rodica Pascale.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.