Deşi sunt nu de puţine ori agresaţi verbal şi chiar fizic, Medicii din Tulcea aleg să nu-şi reclame pacienţii la Poliţie

Medicii din Tulcea aleg să nu-și reclame agresorii

Preşedinta Colegiului Medicilor Tulcea, dr. Emilia Stamate: „Cei mai mulţi încercă să-şi rezolve problemele pe cale amiabilă”

Ziarul „Delta” a prezentat ieri în exclusivitate cazul unei doctoriţe de familie care a fost agresată de o bunică venită cu nepotul la vaccinat. Cauza conflictului a fost refuzul justificat legal al medicului de a acorda la solicitarea agresoarei lapte praf gratuit. Din păcate, acest caz nu este deloc unul singular la Tulcea. De furia pacienţilor violenţi nu scapă nici medicii de la UPU, la fel cum nu scapă nici specialiştii din sistemul medical.

Una din principalele cauze ale situaţiilor conflictuale dintre doctor şi pacient este penuria de cadre medicale, consideră preşedinta filialei Tulcea a Colegiului Medicilor, dr. Emilia Stamate.

Printre cei mai expuşi agresiunilor verbale şi nu de puţine ori chiar şi fizice sunt medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, unitate sanitară care se confruntă, nu de ieri de azi, cu o acută criză de personal medical.