Octavian Popa, despre confuzia creată în jurul accizei la combustibil:

„ Guvernul PSD şi primul ministru Ponta şi-au cam pierdut busola “

guvernul psd

Preşedintele Partidului Naţional Liberal Tulcea, Marius Octavian Popa, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul pe care îl reprezintă nu mai susţine acciza de 7 eurocenţi la combustibil.

„Trebuie să vă mărturisesc că am fostul unul dintre aceia care nu a susţinut niciodată acciza. Însă, în momentul în care s-a discutat în interiorul USL despre acciză, banii aveau o destinaţie precisă, banii erau alocaţi pentru autostrăzi. Atâta timp cât devine din ce în ce mai neclar care este destinaţia banilor, PNL a analizat situaţia creată, s-a repoziţionat şi pentru că nu avem garanţia că banii vor fi alocaţi pentru autostrăzi nu mai susţinem această măsură”, a spus liderul PNL.

Preşedintele Popa a ţinut să sublinieze faptul că, la ora actuală, declaraţiile pe tema acciza la combustibil din partea Guvernului Ponta şi a PSD au generat o întreagă confuzie.

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, l-a contrazis la un moment dat pe Ponta atunci când a afirmat că  „fără acciza la combustibil nu mai sunt bani de pensii”.