Sute de milioane de euro pentru implementarea instrumentului european de dezvoltare teritorială a judeţului

instrumentului european de dezvoltare teritorială

Încă de anul trecut, autorităţile judeţene tulcene au început colaborarea cu experţii Băncii Mondiale în vederea întocmirii unei Strategii Integrate de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării. Potrivit preşedintelui CJ Tulcea, Horia Teodorescu, judeţul nostru este singurul din ţară care va beneficia, în 2014, de finanţare pentru punerea în practică a unui instrument european de dezvoltare teritorială. Practic, acest lucru va mări considerabil şansele ca autorităţile de la noi să obţină fonduri structurale pentru implementarea proiectelor investiţionale ce vor fi incluse în Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării.

Zilele trecute, preşedintele CJ Tulcea a dat noi detalii cu privire la valoarea finanţării implementării acestui instrument european de dezvoltare teritorială. Potrivit ultimelor informaţii, va fi vorba de câteva sute de milioane de euro.

Anul trecut, conducerea CJ a demarat discuţiile cu experţii Băncii Mondiale cu privire la realizarea Strategiei de Dezvoltare Integrată a Deltei Dunării printr-un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale.