Organizația de Management al Destinației Municipiul Tulcea a obținut avizul legal de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Primăria Tulcea a anunţat că  pe data de 27 decembrie, documentația aferentă Organizației de Management al Destinației Turistice Municipiul Tulcea, transmisă la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în data de 18 decembrie, a primit aviz favorabil din partea unei comisii reunite în acest scop, ulterior documentul fiind aprobat și semnat de ministrul Ștefan Radu Oprea.

OMD Municipiul Tulcea reprezintă primul OMD înființat în județul Tulcea și al cincilea din Dobrogea, înaintea sa fiind OMD-urile locale din Constanţa-Mamaia, Mangalia, Staţiunea Mamaia Nord şi cel judeţean. La nivel național, acesta deține avizul cu numărul 20.

În urmă cu două luni a fost organizată o primă întâlnire cu agenții economici din municipiu şi judeţ,rolul fiind unul introductiv, prin care au fost prezentați primii paşi necesari pentru constituirea şi avizarea OMD-ului. A urmat o ședință ce a avut ca scop definitivarea Actului constitutiv, stabilirea membrilor fondatori şi a Consiliului Director, și o întâlnire de lucru destinată discuțiilor legate de construirea unui brand turistic local şi realizarea unei strategii de comunicare.

Antreprenorul în turism Alexandru Filip a coordonat procesul de constituire, avizare şi operaţionalizare a OMD Municipiul Tulcea, acesta având deja o experiență dobândită în cadrul OMD-ului Piatra Neamț.

„De asemenea, Alexandru Filip beneficiază și de  acreditarea necesară pentru ocupaţia de manager de destinaţie turistică. În același timp, întreaga activitate a fost susţinută de conducerea Primăriei Municipiului Tulcea, iar la organizarea întâlnirilor şi în scopul întocmirii documentaţiei, şi-au dat concursul angajaţi cu atribuţii relevante din cadrul instituției”, precizează Primăria Tulcea într-un comunicat de presă.

Primarul Ştefan Ilie apreciază că activitatea lui Alexandru Filip la Tulcea  este un câştig pentru oraş, acesta având capacitatea de a atrage alături de el alţi tineri talentaţi, bine instruiţi şi activi.

“Prezenţa lui Alexandru Filip la Tulcea este un mare câştig pentru oraş. Alături de colegii din primărie, a reuşit să parcurgă foarte repede primii paşi pentru activarea OMD Municipiul Tulcea, ceea ce demonstrează încrederea de care se bucură în rândul tulcenilor şi, pe de altă parte, faptul că el, la rândul lui, crede în potenţialul oraşului. Instituţia Primăriei îi va fi un partener stabil şi, odată trecuţi peste aspectele birocratice, suntem nerăbdători să ne implicăm, în continuare, în bunul mers al asociaţiei. Alexandru are capacitatea de a atrage alături de el alţi tineri talentaţi, bine instruiţi, activi, şi care îşi iubesc cu adevărat oraşul – nu doar la nivel declarativ. Are mult de muncă, vor apărea şi multe hopuri, dar este ambiţios şi va reuşi. OMD Municipiul Tulcea are un manager de top”, a declarat primarul Ştefan Ilie într-un comunicat de presă.

Coordonatorul OMD Municipiul Tulcea, Alexandru Filip, spune că anul 2024 va fi un an de referinţă pentru turismul tulcean.

“Obţinerea avizului într-un timp scurt e un prim succes care demonstrează că toţi cei implicaţi suntem puşi pe fapte mari. A fost un efort susţinut din partea celor din Primăria Tulcea, un interes peste aşteptări din partea celor din mediul privat şi un răspuns rapid din partea celor din minister. Peste toate acestea a venit implicarea activă şi continuă a primarului Ştefan Ilie. Reuşita ne oferă astfel o bază solidă pentru a începe 2024 în forţă. Sunt sigur că va fi un an de referinţă pentru turismul tulcean, cel puţin din perspectiva începerii unui demers profesionist de promovare a municipiului Tulcea. Va fi bine!”, a declarat Alexandru Filip.

În continuare, din punct de vedere birocratic, urmează depunerea documentaţiei la Judecătoria Tulcea, în scopul înscrierii în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor. Totodată, Primăria Municipiului Tulcea a demarat lucrările de amenajare a spaţiului necesar desfăşurării activităţii. În continuare, se va păstra obiectivul declarat iniţial – operaţionalizarea OMD în perspectiva viitorului sezon turistic. OMD Municipiul Tulcea va avea misiunea de a realiza şi de a implementa o strategie profesionistă în domeniul turistic cu scopul de a atrage mai mulţi turişti, de a creşte media de înnoptare în destinaţie şi de a lărgi sezonul turistic.