Avocatul Poporului, Renate Weber, a devenit avocatul intereselor celor din PSD, şi nu al românilor, iar agresivitatea de care dă dovadă, atacând tot ce nu le convine amicilor săi politici, nu mai poate fi tolerată.

Românii au nevoie de un Avocat al Poporului care să acţioneze în sprijinul lor, nu al castei roşii pentru care ţelul principal este menţinerea privilegiilor cu orice preţ. Din acest motiv, PNL cere revocarea din funcţie a Renatei Weber.

Noi, liberalii, avem o pondere de numai 20 la sută în Parlament şi este dificil să trecem hotărârile care deranjează interesele celor din PSD. Atunci când reuşim totuşi să promovăm în Parlament legi cerute insistent de români, PSD acţionează prin oamenii săi plantaţi în diverse instituţii, blocând ulterior proiectele respective.

Exact asta se întâmplă acum cu decizia privind impozitarea cu 85 % a pensiilor speciale. PSD a votat în Parlament alături de liberali hotărârea atât de aşteptată de către români, dar prin spate încearcă să pună piedici şi să blocheze punerea în aplicarea.

Decizia Avocatului Poporului de a ataca la Curtea Constituţională impozitarea pensiilor speciale care depăşesc 7.000 de lei este o manevră de care PSD nu poate fi străin, având în vedere prietenia politică trainică dintre cele două părţi. Nu avem vreun motiv să credem că doamna Weber acţionează de capul său.

Renate Weber spune că toţi cei care primesc pensii speciale sunt discriminaţi, iar din acest motiv atacă documentul la CCR.

Dar milioanele de români care muncesc pe brânci în această ţară nu sunt discriminaţi? Ei plătesc lună de lună taxe şi impozite la stat, iar din banii lor ar trebui construite autostrăzi, spitale sau şcoli. Sau aşteaptă ca banii lor să fie investiţi de către un fond de pensii, din care să li se asigure la bătrâneţe un trai liniştit.

Până la urmă cine e discriminat? Cel care primeşte o pensie uriaşă fără să fi contribuit în mod corespunzător la sistemul de pensii sau cel care munceşte din greu pentru a asigura aceste pensii nesimţite?

Avocatul Poporului este o instituţie fundamentală şi este important ca în frunte să fie o persoană care să servească interesului românilor.

PNL nu acceptă bătaia de joc şi va acţiona cu fermitate pentru schimbarea doamnei Weber! Avocatul Poporului nu are culoare politică şi nu trebuie să răspundă comenzilor de partid.

Avocatul Poporului este instituţia românilor, nu a găştilor din politică. Ne vom bate să îndreptăm acest lucru!