* S-a semnat contractul de reabilitare a clădirii instituţiei
* Lucrările ar putea începe în această toamnă    

Primăria municipiului Tulcea a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea, iar conducerea instituţiei a început să caute un sediu pentru a-i găzdui pe funcţionarii publici în timpul lucrărilor de reabilitare.

Primarul Constantin Hogea a declarat că lucrările de reabilitare a sediului autorităţii locale vor începe cel mai probabil în toamna acestui an şi că acestea vor dura cel puţin un an şi jumătate.

„Este important că s-a semnat acest contract de reabilitare, obiectivul proiectului fiind un deziderat mai vechi al nostru. Situaţia ca atare a imobilului impune aceste lucrări, sediul este vechi, după tipicul anilor 1960, cu disfuncţiuni clare din punctul de vedere al confortului termic şi nu mai face parte din cotidianul anilor noştri”, a afirmat primarul Hogea.

Edilul a mai spus că s-a început deja acţiunea de identificare a unor spaţii care vor fi ocupate de funcţionarii Primăriei în perioada de desfăşurare a lucrărilor de reabilitare.

„Nu este chiar simplu să dislocăm întreaga activitate. Avem în vedere câteva soluţii pe care nu le pot menţiona din motive lesne de înţeles. Poate vom avea norocul să fim cu toţii ori va trebui să ne împărţim în mai multe imobile”, a precizat primarul Constantin Hogea.

Proiectul de reabilitare a sediului Primăriei municipiului Tulcea prevedea iniţial înălţarea imobilului cu un etaj, însă autoritatea locală a renunţat la această operaţiune în contextul în care asemenea lucrări nu pot fi finanţate din fondurile europene.

Valoarea totală a proiectului autorităţii locale este de circa 12.516.255,6 lei, iar 98% din acest buget va fi suportat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.