Alipirea Crimeii la Mama – Rusia tulbură apele liniştite ale minorităţilor din Tulcea

Zilele trecute, un grup de cetăţeni s-au arătat indignaţi faţă de arborarea steagului Rusiei în Rotonda Personalităţilor, alături de drapelurile Ucrainei, Greciei, Turciei şi României

Alipirea Crimeii

Una dintre caracteristicile cu care municipiul nostru se mândreşte este, fără îndoială, faptul că aici convieţuiesc în linişte şi pace nu mai puţin de 14 etnii. Iar acest lucru este evident nu doar în viaţa de zi cu zi, ci şi în Rotonda Personalităţilor, de lângă Muzeul de Artă, unde municipalitatea a amplasat busturile mai multor oameni de cultură de diverse naţionalităţi reprezentate şi în componenţa etnică a populaţiei noastre. Cu toate acestea, ultimele evenimente din Crimeea, care s-a alipit, practic, de Rusia în urma unui referendum contestat de ucraineni şi forţele americano-europene, par a fi tulburat apele limpezi ale convieţiurii paşnice dintre cetăţenii municipiului.

Mai precis, zilele trecute, mai mulţi tulceni au făcut vâlvă în faţa Rotondei Personalităţilor, la vederea oamenilor care schimbau cele cinci drapeluri arborate în zona respectivă, aceasta fiind de altfel o operaţiune uzu-ală înaintea începerii sezonului de vară. Mărul discordiei l-a constituit, bineînţeles, steagul Rusiei.