Revolta părinţilor din Valea Nucarilor: nu vor să-şi trimită copiii la şcoală în altă localitate

Revolta părinţilor din Valea Nucarilor

Zeci de localnici din Valea Nucarilor au protestat ieri, la Inspectoratul Şcolar. Au venit cu microbuzul şcolar, dar şi cu maşinile personale pentru a-şi face auzit oful aici, în capitala judeţului, la Tulcea, în speranţa că problemele lor se vor rezolva.

Părinţii au fost puşi pe jar de reforma locală a sistemului urmare a penuriei de resurse financiare şi umane. Pentru că nu-şi poate permite „luxul” de a salariza un profesor pentru doi, trei elevi sistemul gândeşte în această perioadă comasări care ajung însă să fie puternic contestate de comunităţi.

În acest tablou se încadrează şi cazul părinţilor revoltaţi de la Valea Nucarilor care spun că nu vor permite cu niciun chip ca ai lor copii să fie puşi pe drumuri.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că doleanţele părinţilor vor fi ascultate şi că se va răspunde cu soluţii menite să stingă aceste nemulţumiri.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, Dumitru Damian, se va deplasa mâine (n.r. – astăzi) la Valea Nucarilor pentru a sta de vorbă cu oamenii nemulţumiţi.