Selecţie pentru viitorul gimnasticii naţionale, la Tulcea

viitorul gimnasticii naţionale

În cursul zilei de ieri la Sala de sport a Clubului Sportiv Şcolar Tulcea a avut loc o acţiune de selecţie fetiţe – cu vârsta cuprinsă între 6 şi 8 ani pentru viitorul gimnasticii româneşti.

Acţiunea în premieră la Tulcea  face parte din protocolul încheiat între Ministerul Educaţiei, Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de gimnastică şi Fundaţia Casa Campionilor, condusă de Mariana Bitang.

„Este un proiect deosebit, un proiect care vine cu o premieră pentru ceea ce înseamnă sport aici, la Tulcea. Mă bucur că a existat interes pentru această acţiune. Mă bucur că există interes pentru sport la Tulcea. Poate, cine ştie, acum aici s-a descoperit o viitoare campioană a gimnasticii”, ne-a declarat directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Tulcea, Liviu Urlih.

Fosta vicecampioană mondială, Elena Frâncu a fost ieri prezentă la Tulcea la acţiunea de „recrutare” de talente pentru viitorul gimnasticii din România.

Vicecampioana mondială la handbal feminin în 1973, Elena Frâncu a spus că etapa de selecţie de la Tulcea a impresionat specialiştii de la lotul naţional.