Unui medic din Tulcea i s-a retras dreptul de a-şi mai practica profesia!

medic din Tulcea cu dreptul suspendat de a profesa

Colegiul Medicilor din Tulcea a decis să suspende pe şase luni dreptul de practică unui medic din Tulcea. Reprezentanţii CMT nu au făcut public numele doctorului precizând că decizia de la Tulcea a fost contestată şi se află în atenţia Colegiului Medicilor de la Bucureşti.

„În Comisia de Disciplină au ajuns până acum opt dosare. În cazul unuia, filiala teritorială a solicitat ridicarea dreptului de practică pentru şase luni a medicului”, a precizat şeful Comisiei de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Tulcea, dr. Mihai Tatu.

Tatu: Mulţi reclamanţi nu cunosc noţiunea de malpraxis

De anul trecut şi până în prezent în atenţia Colegiului Medicilor au ajuns cinci cauze de malpraxis. Dintre acestea trei au fost înaintate către Comisia de disciplină cu propunere de nesancţionare.

„Comisia nu a constatat malpraxis medical. Un caz s-a soluţionat prin înţelegere amiabilă între părţi şi retragerea plângerii, iar într-un caz dosarul se află la soluţionare la comisia de specialitate a Colegiului Naţional”, au precizat reprezentanţii Colegiului Medicilor.