Micşorarea tarifului aferent abonamentului anual de zi pentru parcările publice este una dintre propunerile menite să îmbunătăţească regulamentul actual de organizare şi funcţionare a sistemului de parcări publice cu plată şi de reşedinţă din municipiul Tulcea.

Astfel, abonamentul anual pentru parcările publice în intervalul 8.00-16.30 va fi de 1.250 de lei, în loc de 1.500 de lei.

Noile modificări ale regulamentului vor fi discutate în cadrul unei dezbateri publice ce va avea loc pe data de 20 martie, începând cu ora 14.00, în sala de şedinţe din incinta Hotelului Europolis, acolo unde sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi.

Propunerile vor fi incluse în noua formă a proiectului ce va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de la sfârşitul lunii aprilie.

„Se îmbunătăţesc o serie de articole ca urmare a sugestiilor venite de-a lungul timpului. Pe parte de tarife s-a realizat un alt studiu şi s-au introdus noi tipuri de tarife care nu existau, cum ar fi cel pentru parcarea publică pentru o zi şi o săptămână. La abonamentul anual se propun tarife mai mici. Abonamentul anual 24 din 24 de ore se propune la  1.500 de lei, iar cel pe zi a scăzut de la 1.500 de lei la 1.250 de lei. Pentru zonele de Park&Ride abonamentul anual se propune la 600 de lei. În plus s-au introdus abonamente de 24 de ore în parcările publice care sunt de 20 de lei, iar pe o săptămână 100 de lei. Aşteptăm în continuare sugestii pentru a face un regulament bun care să se încadreze şi în lege”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Printre modificările cuprinse în proiect se află remedierea unor omisiuni sau erori din regulament, diversificarea produselor de parcare (zi/noapte/weekend) şi actualizarea tarifelor la parcările publice cu plată.

De asemenea, instituţiile publice vor putea încheia contract în baza căruia vor beneficia de un loc de parcare.

Unele modificări au suferit tarifele parcărilor publice care diferă de la o zonă la alta şi se pot plăti pe oră sau abonamente săptămânale, lunare, trimestriale sau anuale. Acestea rămân gratuite duminică şi în sărbătorile legale.

Abonamentul anual pentru parcările publice în intervalul 8.00-16.30 va fi de 1.250 de lei, pentru o zi 20 de lei, iar pentru o săptămână 100 de lei. Totodată, abonamentul anual fără interval orar costă 1.500 de lei.

În municipiul Tulcea există 6.777 locuri de parcare de reşedinţă în creştere cu peste 57% faţă de anul 2021 şi 2.749 parcări publice cu plată, în creştere cu 340% faţă de anul 2021, anterior intrării în vigoare a regulamentului.