Festivalul Danubius se reinventează: concertele de jazz fac casă bună cu o carte de excepţie

Festivalul Danubius

Aflate în plin proces de alocare a finanţărilor nerambursabile pentru proiectele sportive şi culturale ce se vor derula în acest an în municipiu, autorităţile locale au anunţat că ediţia 2014 a Festivalului de carte Danubius va fi însoţită, în premieră, şi de un mini-festival de jazz. După cum se ştie, în 2013 evenimentul cultural a avut loc la mijlocul lunii august, concomitent cu Zilele Municipiului.

Pentru cea de-a doua ediţie, în scopul valorizării evenimentului la maximum, autorităţile au decis ca Festivalul de carte Danubius să fie o manifestare de sine-stătătoare, care se va desfăşura în perioada 18 – 22 iunie, tot în Piaţa Civică. Cel mai probabil, finanţarea pe care o va acorda municipalitatea pentru organizarea acestui eveniment va fi de 30.000 lei, similară celei de anul trecut.

Anul trecut, reprezentanţii editurilor s-au declarat mai mult decât mulţumiţi de numărul de exemplare vândute la Tulcea. Comparativ cu un alt târg de aceeaşi anvergură, desfăşurat cu câteva zile înainte la Mamaia, se pare că participarea la Festivalul Danubius a fost mult mai profitabil.